donderdag 17 juli - Reisverslag uit Ransang, Filipijnen van airborne2008 - WaarBenJij.nu donderdag 17 juli - Reisverslag uit Ransang, Filipijnen van airborne2008 - WaarBenJij.nu

donderdag 17 juli

Door: airborneteam

Blijf op de hoogte en volg

22 Juli 2008 | Filipijnen, Ransang

hallo allemaal.
hier een stukje van christiaan.
het is voor mij echt een bemoediging om te zien hoeveel mensen meelezen en reageren!
we weten dat er veel voor ons gebeden wordt en dat geeft ons extra kracht!

deze donderdag was een bijzondere dag. geen luxe maar veel belevenisen en ervaringen opgedaan.

in de ochtend na het heerlijk ontbijd(rijst ;D) gingen we weer een hike doen. naar de tribes in de jungle!
eigenlijk wel heel bijzonder dat we naar ze toe kunnen, zo afgelegen maar toen toch maar een half uurtje lopen!
het was toch wel een zware tocht. er was veel water en soms moesten we met boomstammen over plassen water heen!! balans houden was dus belangrijk.
gelukkig is er niemand in het water gevallen, misschien wel door de goede teamwork en onze missie bleven we daarvoor bespaard. we kwamen gelukkig al snel aan.
er waren veel kinderen en vrouwen. de mannen bleven op een afstandje... we deden ongeveer het zelfde programma als gister maar het was toch geweldig! we hebben nog veel blije gezichten kunnen toveren bij de kinderen met de clownact, de ballonnen en de bellenblaas!
we hebben veel met en voor ze gezongen en dat was mooi! ook was er nog een blinde man die voor ons een christelijke medolie kon spelen op corne's gitaar. dat raakte ons best.
ik hoop dat ze het verhaal van corne(met de puzzel, zie woensdag) hebben kunnen begrijpen en dat het een zaadje van geloof mag zijn dast mag groeien door de heilige geest!
al is het maar 1 die tot geloof komt in de stam, het zou geweldig zijn! de terugweg ging voorspoedig en we waren na 15 min terug in de ywam basis van ranzang. een erg leuke basis met echt geweldige mensen!
het is erg primitief maar de staff was fantastisch! heel gastvrij, we voelden ons daar welkom!

in de middag gingen we met sommige naar de zee. het was niet ver en dan wil je toch graag genieten van God's mooi geschapen natuur ;) het strand was niet wit maar wel mooi. veel plambomen en kokosbomen. ik wou bijna een kokosnoot uit de boom halen maar ik kwam er nog net op tijd achter dat ik hem dan niet kon openen. dat scheelde toch een stuk klimmen ;)
het water was echt heerlijk!! warme tempratuur en maar en klein beetje zout! er waren nog wat
vissersbootjes en we waren echt gewoon op een plek waar nog nooit een buitenlander was geweest. we hadden maar even de tijd maar genoten van het zwemmen!

we waren voor de avond uitgenodigd bij de buren. ze hadden iemand verloren door een motor ongeluk...
hij was pas net 40 jaar. er was gevraagd of wij de dienst van die dag wouden doen. ze hebben een aantal dagen dienst voordat de overledene wordt begraven.
niet iedereen van de groep wou naar de begravenis het was ook niet verplicht. het is erg lastig moet je nu gaan of niet naar de begravenis van iemand die je niet kent??
na het eten gingen we erheen met toch groot aantal! er waren veel mensen en we mochten het familiehutje binnengaan. we zagen gelijk de man liggen, dat hadden we niet verwacht!
hij zag er nog goed uit, lag in een open kist het leek net of hij sliep. de familie was erom heen. achter een gordijn hoorde je mensen huilen. toen gingen we uit de hut en begon de dienst. er werdt veel gezongen en gelofprijst! erg bijzonder.
zo anders dan in nederland! toen werdt er gevraagt of mensen een speciaal lied wouden zingen ter bemoediging van de familie. er werden mooie liedern gezongen. wij zongen 'vrede van god' een prachtig lied ter steun.
ze vonden het heel bijzonder en voelde zich gesteund. slechts door een lied waren mensen ontroerd! daarna vertelde corne over omgaan met moeilijke tijden met het verhaal van jona. het werd vertaald en het gronde!!
ondertussen de dienst renden er kinderen rond en dieren en waren mensen aan het dobbelen. maar dat was normaal, echt een heel andere cultuur. de meesten die wel meededen waren echt christelijk en dan was mooi om te zien! ze hadden een sterk geloof!! misschien komt het omdat ze naast een ywam basis wonen?
het was een heele ervaring die we allemaal weer anders beleefden, we waren ontroerd!

groetjes van ons!!

• 23 Juli 2008 - 14:19

Christa:

Weer een hele ervaring, je maakt veel mee joh. Goed dat je zo de tijd neemt om het met ons te delen. En bidden doen we yeker voor jou en het hele team.
    Liefs mama

• 23 Juli 2008 - 14:59

Jacques:

Eeeey Christiaan!
    Gaaf joh al die belevenissen!! We denken aan je en hopen je zo snel mogelijk weer te zien!!

Hoiiiii Jacques