zondag 13 juli
Door: airborneteam
13 Juli 2008 | Filipijnen, Manilla
Zondag, rustdag, de dag des Heren.
Inderdaad een half uurtje langer in bed gelegen (niet altijd geslapen)
Na ons ontbijtje netjes op tijd naar de kerk. Alles werkt hier gewoon op tijd, ik ben zeer verrast, niks geen variabele aanvangstijden of zo. Exact om 10.00 uur begint de dienst in de Victory church. Lekker enthousiast zingen, een heerlijke humoristische preek, een groot gevarieeerd publiek. We begrijpen dat Manuel en Victoria dit als thuiskerk hebben.
Daarna een siteseeing door de stad, via chinatown naar een eetgelegenheid, daarna fort Santiago en een verschrikkelijk grote shopping Mall. Dat laatste had wmb niet gehoeven,. druk en lawaaiig. geef mij maar de chaos van Balut, de omgeving bij YWAM. Nog steeds vind ik dit stadsdeel indrukwekkend. Al dat leven op straat, de bedrijvigheid, ik geniet er van, maar:
Morgenochtend vertrekken we naar Palawan met het vliegtuig. Om 6.15 uur (lekker vroeg) staan we gereed om naar het vliegveld gebracht te worden....we weten niet of het lukt om daar elke dag de weblog bij te werken...we gaan nl. 4 dagen naar een stam in het binnenland.
We hebben geen idee wat ons te wachten staat daar. Het is dus behoorlijk spannend en een heel avontuur wat we tegemoet gaan. Gebed is zeker nodig; vooral lichamelijk is het zwaarder daar.
Op 22 juli zijn we weer terug hier in Manilla voor de laatste 5 dagen in dit heerlijke land.
Groetjes, Corné
Inderdaad een half uurtje langer in bed gelegen (niet altijd geslapen)
Groetjes, Corné
13 Juli 2008 - 17:03
Eline:
Hoi Allemaal,
Ik ben benieuwd wat jullie in Palawan aantreffen! Ik vind het superleuk om elke dag iets van jullie te lezen. Ik bid voor jullie en hoop dat jullie nog een mooie tijd hebben! -
13 Juli 2008 - 20:08
Onno En Anja:
We willen jullie een hele goede reis toewensen en een gezegende tijd in de binnenlanden. We bidden voor jullie. -
14 Juli 2008 - 06:57
Oma En Opa ANNEN:
Goede dagen gewenst in het binnenland en een behouden terugkomst in Manilla. Geniet er van.
Groetjes uit het verre Drentse land -
14 Juli 2008 - 20:05
Peter En Karin:
Diep onder de indruk van wat jullie doen! Wens jullie heel veel succes en kracht in het binnenland. En natuurlijk ook een hoop plezier! Weet dat we voor jullie bidden. God's zegen. -
14 Juli 2008 - 20:15
Fam. Van Kampen:
We konden zaterdag de pagina even niet openen, nu gelukkig wel weer. Een goede tijd gewenst in de binnenlanden. Weer een totaal andere ervaring waarschijnlijk. Maar overal mensen die God nodig hebben en waar je iets van Zijn liefde kunt laten zien. -
15 Juli 2008 - 09:18
Lucia & Hedwig Kapel:
Hoi lieve mensen,
Gods zegen en kracht in Palawan. Wat spannend dat jullie niet weten wat je te wachten staat, maar wat wel zeker is: jullie gaan voor God en jullie worden geleid door God.
Groetjes en heel veel liefs,
Lucia & Hedwig
15 Juli 2008 - 18:44
Netty Visser:
Lieve mensen,
Ik heb veel bewondering voor jullie allemaal, het zal niet altijd makkelijk zijn. Als jullie weer thuis zijn hangen we met de hele gemeente aan jullie lippen!!!
Extra groetjes aan Elmira. -
15 Juli 2008 - 19:51
Papa, Mamma, Marleen:
Hallo Matthijs,
Wij weten niet of wij je morgen (Woensdag) op je verjaardag kunnen bereiken via de telefoon. Vandaar dat we in ieder geval je via deze weg van harte willen feliciteren met je verjaardag en wensen je Gods zegen en een gezond en gelukkig nieuw levensjaar toe.
Heb je eindelijk tijdens de vakantie periode toch eens veel mensen om je heen om je verjaardag mee te vieren. Normaal zijn de meeste dan zelf met vakantie.
De omstandigheden zullen nu echter wel heel anders zijn dan wat je normaal gewend bent, zeker nu je op dit eiland in een stam bent.
Achteraf straks echter wel een zeer leuke herinnering. Geniet er lekker van zo met elkaar en tot weder horen al dan niet via de telefoon.
Groetjes van: Papa, Mamma, Marleen & Robert, Mirjam & Bart en kusjes van je moeder en zussen. -
16 Juli 2008 - 13:06
Gerard:
Hoi Corne c.s.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen in Palawan. Wat doet het een 21e eeuwse westerling uit notabene zo'n moderne stad als Almere om in een oeroude omgeving te vertoeven?
Hartelijke groeten van Gerard en Tineke! -
16 Juli 2008 - 19:38
Luc En Hedwig Kapel:
Hallo lieve allemaal,
Zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen in Palawan.Lieve Steph, groetjes van de hele familie en kusjes van mams en paps.Jonathan nogmaals bedankt, je hebt ons heel erg gelukkig gemaakt!!! Jaqueline, je krijgt van ons een solero ijsje als je terug bent.Matthijs alsnog gefeliciteerd ,we wensen je heel veel zegen toe in dit nieuwe levensjaar!!!!
Love you all
Luc en Hedwig :) -
17 Juli 2008 - 12:33
Fam Veldhuis:
He mirjam, wat een eind weg zeg, we hopen dat het een leerzame reis is en jullie iets kunnen betekenen voor de mensen daar en andersom.
Een goed verblijf en weer heelhuids terug komen.
Liefs uit Winterswijk -
18 Juli 2008 - 18:20
Tjipkje Baron:
Hallo Simon, (mijn lief zondagskind) Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, 27 jaar geleden op 19 juli werd je op zondagmorgen geboren. Je hebt al veel verjaardagen gevierd in het buitenland tijdens onze vakanties, maar deze keer is het wel heel bijzonder denk ik in Palawan. Ik wens je een fijn nieuw levensjaar toe maar bovenal Gods onmisbare zegen.Heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel Liefs, Mams. -
18 Juli 2008 - 18:59
Simon:
Lieve Simon alleerst van harte met je verjaardag een Gezegend Gezond en Goed jaar toegewenst.
Ben benieuwt hoe het je is vergaan afgelopen week, veel liefs en een dikke knuffel tante Petra. -
19 Juli 2008 - 17:54
Tjipkje Baron:
Aan alle Airborne-fans.
Vandaag heb ik contact gehad met Simon. Ze waren vertrokken uit Palawan en waren nu in ....? De heenreis naar Palawan was zeer vermoeiend, met de bus en daarna nog een voettocht de bergen in met zware bepakking op de rug van 1 1/2 uur en dan in Palawan geen douches (arme dames). Het enige stromende water was een riviertje waar ze een "bad" in konden nemen. Al met al was het toch zeer indrukwekkend om daar te mogen getuigen. Op dit moment zijn ze alweer op de terugreis en in .... aangekomen. Het was de bedoeling dat Corne en Simon zondagmorgen in 2 kerkdiensten hun "preek-getuigenis" zouden geven. Helaas is Simon getroffen door een zeer pijnlijke ooronsteking en is doof aan één oor. Een arts heeft het oor nog uitgespoten maar dat hielp niet. Een flinke tegevaller dus. Dinsdag hopen ze weer in Manilla te zijn, we zijn benieuwd naar de ervaringen van de groep, laten we ze niet vergeten in onze gebeden.
allemaal de hartelijke groeten, Tjipkje.
19 Juli 2008 - 20:39
Fam. Veldhuis:
lieve allemaal,
alle jarigen;
van harte gefeliciteerd,
beterschap voor de zieke(n).
jullie zijn steeds in onze gedachten,we zijn erg benieuwd naar jullie verhalen uit de binnenlanden.groetjes uit Almere -
19 Juli 2008 - 21:13
Fam. Van Kampen:
Blij weer wat te horen maar het is niet allemaal goed nieuws. Simon, we bidden voor je, doe voorzichtig. Bidden dat jullie allemaal gezond weer in Manilla aan mogen komen.
Groeten, fam. van Kampen -
19 Juli 2008 - 21:37
Karin En Doce:
Lieve allemaal en vooral Eva. Fijn dat jullie weer heelhuids uit de Rimboe zijn gekomen.Niet zo goed nieuws over Simon zn oor en Eva dr buik. Doen jullie voorzichtig. We vinden het geweldig wat jullie doen en bidden dagelijks voor jullie.Zijn benieuwd naar alle verhalen bij thuiskomst.
Wij zijn terug van vakantie en kunnen jullie nu dagelijks volgen via de PC wat een uitkomst.
Dikke knuffels voor iedereen maar vooral Eva, Jonathan, Jacqueline en Christiaan -
20 Juli 2008 - 08:15
Kirsten Riepma:
Goedemorgen,
Jullie zijn in mijn gebed, en Jacqueline Heere jij speciaal omdat ik een kaartje met jou naam heb gekregen na de dienst paar wkn geleden, veel zegen voor jullie allemaal, jullie zijn geliefd zoals je bent, niks meer en niks minder.
Groet,
Kirsten -
20 Juli 2008 - 10:50
Ruben En Celine:
heei Kirsten =)
Van harte gefeliciteerd en maak er een leuke dag van daar.
20 Juli 2008 - 11:29
Sander Padt:
Hallo Kirsten,
Gefeliciteerd met je verjaardag. -
20 Juli 2008 - 11:50
Opa & Oma:
Kirsten hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
Dat vieren wij natuurlijk in Almere -
20 Juli 2008 - 14:49
Christa:
Hallo allemaal,
Lieve groetjes uit Kroatie aan allemaal. Fijn dat we straks weer van jullie kunnen lezen. Ben razend benieuwd naar jullie ervaringen. Simon beterschap, hoop dat je oor snel beter wordt. Eva jij ook beterschap, hopelijk zit je buik je niet teveel in de weg om toch te kunnen genieten en meedoen. Lieve chrisje ik mis je. hier genieten we van zon en zee, alles is goed.Alleen is mijn mobiel foetsie, dus kun je me bereiken op Jacques nummer 0031629410860. en voor Kirsten een hele leuke dag gewensd, ik hoop dat ze je uitgebreid in het zonnetje zetten. GEFELICITEERD :) -
20 Juli 2008 - 18:20
Rien & Nelly Dekker :
Net terug uit Kroatie, warm daar 34 C++++
Van ochtend in de dienst,
Leuk om nu zo jullie erveringen te kunnen lezen. Simon sterkte met je oor.
Kirsten van harte gefeliciteerd. -
21 Juli 2008 - 11:56
Lia:
Gelukkig dat mensen uit de gemeente ook nog op de hoogte zijn: dus allereerst Kirsten nog van harte gefeliciteerd!!
Simon wat rot van je oor. Ik hoop dat je inmiddels een medicijn hebt wat helpt. Want elke dag dat je niet kan doen wat je graag wilt doen is jammer. En Eva wat vervelend met je buik.
Het schiet al op dat jullie terugkomen, een van de mooiste diensten van dit jaar lijkt mij om al jullie verhalen te horen. Over onze grote God en jullie die het avontuur zijn aangegaan.
Gods zegen, vanuit een zeer regenachtig nederland, waar je weer met dikke jassen loopt. -
21 Juli 2008 - 12:22
Papa:
Hallo lieve Christiaan,
Nou veel geluk , gezondheid
en zegen toegewenst op deze spannende reis !
Ik bid elke dag voor jullie allemaal.
dikke zoen Pa.