Dinsdag 8 Juli 2008
Door: airborneteam
08 Juli 2008 | Filipijnen, Manilla
Vandaag mogen wij; Job en Matthijs Groen jullie van informatie voorzien over wat wij vandaag hebben meegemaakt.
vandaag hadden we keuzes om naar verschillende locaties te gaan met kleine groepjes.
- Feeding program, dat zijn de elementary schoolkinderen van SSM(school sponsorship ministry)
Sarah, Jonathan, Eva en Christiaan waren daar aanwezig. hun hebben met de kinderen dit is de dag gezongen in het nederlands, engels en in tagalog. Sarah en Eva hebben samen een sketch gedaan en christiaan vertelde daar een verhaal bij. als laatst hadden ze daar eten en ballonnen in verschillende vormen gemaakt uitgedeelt.
- smokeymountain huisjes bouwen. Daar waren, Stephanie, Elmira, Ronald en Matthijs. terplaatsen aangekomen op de smokymountain stonden er 2 grote platen hout en een aantal houten balken klaar om een huisje verder af te kunnen maken.
We zijn zeer creatief geworden als het gaat op hutjes bouwen met 4 hulpmiddelen, een hamer, zaag, spijkers. Dus het opmeten was wat lastig zonder centimeter.
het was een zeer bijzondere ervaring op zo tussen de mensen aan het werk te kunnen zijn.
- Daycare, hier waren aanwezig; Sandra, Job, Kirsten, Areanne en Jacqueline. Daycare is een kinderopvang van ondervoede kinderen zowel baby's en peuters. Er waren 18 kinderen waarbij hun geholpen hebben met het voeden, de baby's kregen pap en melk daarna. Natuurlijk waren er kinderen die aan het begin van kun programma stonden en kinderen die weer bijna in orde waren.
TB Bible study - Hierbij waren Mirjam, Corné, Simon.
Hun deden daar samen met een team bijbelstudie.
In de middag waren er net als de ochtend weer een aantal mogelijkheden om locaties te bezoeken. zo konden een aantal mee met TB Visitation om daar met zieke mensen te praten, te bidden en aan te moedigen.
Ik Matthijs was daarbij en moet zeggen dat het mij persoonlijk erg raakte wat we zoal van die mensen te horen kregen. Het is erg fijn om te weten dat we in deze omstandigheden bij God mogen komen.
Verder de andere elders in hun programma. Zo was Simon een beetje voor blok gezet omdat hij opeens het woord krijg zonder voorbereid te zijn. Gelukkig voor degene die Simon kennen was dat met behulp van de mede airborners daar aanwezig erg goed verlopen.
In de avond hebben we ons weer verdieps als team in Romeinen 1:1 t/m 17. Al was het na de toch zware dagen wel een tikkeltje lastig om de gedachte er bij te kunnen houden.
We hebben het ondanks de soms zware tijden erg goed samen als team en daar zijn we God dan ook meer dan dankbaar voor.
TB Bible study - Hierbij waren Mirjam, Corné, Simon.
Hun deden daar samen met een team bijbelstudie.
08 Juli 2008 - 14:32
Mina.m:
Hey eli
hoe is het lieverd gaat alles goed ??
ik mis je wel heel erg hier hoor.
tot later doeidoei mina -
08 Juli 2008 - 14:36
Saskia, Imre & Jaël:
Lieve Sarah, Job & Matthijs,
We lezen het al: jullie hebben het druk met alle bezigheden en al het goede werk wat jullie en de anderen doen.
We denken aan jullie en leven met jullie mee.
dikke kus, de Copiertjes
O, ja Sarah.......de kids en ouders ( ik heb nog meer ouders gesproken )waren helemaal enthousiast over jou. -
08 Juli 2008 - 16:05
Fam Veldhuis:
lieve mirjam en de groep
wat een ervaringen,druk,druk,druk.
indrukwekkend al die verhalen die je hoort.liefs en de groeten aan iedereen .dineke -
08 Juli 2008 - 16:54
Christiaan:
Lieve Chris we volgen jullie op de voet, en bidden voor jullie! Oop en oma ijs -
08 Juli 2008 - 18:18
Tjipkje Baron:
Heerlijk om iedere dag wat van jullie te horen en ook op de foto,s te kunnen zien. En Simon, hoe smaakt de koffie????????????
groetjes allemaal, Tjipkje. -
08 Juli 2008 - 20:20
Fam.van Kampen:
Mooi om op deze manier op de hoogte te kunnen blijven, jullie gaan meteen flink van start.Veel zegen gewenst bij alle werkvormen -
08 Juli 2008 - 20:59
Simon:
Hai Simon, en alle anderen, leuk om weer wat te lezen over alles wat jullie doen en beleven, veel succes verder en Gods onmisbare zegen bij alles wat jullie mogen en kunnen doen. groetjes tante Petra. -
08 Juli 2008 - 22:28
M&M:
Leuk om zo op de hoogte te blijven. Zet hem op! Een grote bak met zegen toegewenst. -
09 Juli 2008 - 04:44
Paul:
sarah teaching dutch zie ik op de foto ;-) wat een geweldige indrukken folks! zet um op! -
09 Juli 2008 - 06:46
Lia Wilmans:
Wat leuk om allemaal te lezen. En wat een creativiteit wordt er gebruikt. Wat zal men daar van genieten en jullie aandacht voor de mensen daar, maar ook de groei van saamhorigheid als groep. Een geweldig voorrecht wat niemand jullie ooit kan afnemen.
En ook Rom gelezen, aan de andere kant vd wereld.
Wat een mooi gedeelte en vooral vs 14 en 15.
Een hele goede dag!! Groetjes. -
12 Juli 2008 - 09:58
Menno,Tjes,Eva,Anna:
Hoi luitjes,
Leuk om vanuit Italie te kunnen volgen wat jullie doen! Super! Gods zegen en wij bidden voor jullie.
Job, je telefoontje was vroeg vanmorgen ( 6.30 uur Italie) maar wij waren blij je stem te horen!Zit nu op de camping wireless te internetten. Morgen ga wij verder.. of internetten dan nog lukt weten wij niet.. knuf voor allemaal! Menno, Tjesjen, Eva & Anna